Rasarit-Apus

Statistica




Total online: 1
Musafiri: 0
Utilizatori: 1

Forma intrarii

Blog

NU LASA FOCUL SA SE STINGA
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2011-03-04

Comentari: (0)

Vizualizat: 986



Rating: 0.0




NU LASA FOCUL SA SE STINGA


        In jurul anilor 1770-1780, un om din Carolina de Nord, numit John Morris, si-a construit o casa in Rutherfordton. Folosind doua pietre de cremene, el si-a aprins un foc in semineu. Impresionat de felul cum focul a inviorat atmosfera casei, Moris a hotarat sa pastreze acel foc sa arda continu. De aceea cu o deosebita atentie, s-a ingrijit ca focul sa nu se stinga niciodata.
       Mai mult decat atat, atunci cand a construit o casa noua  pentru fiul sau, a luat un carbune din focul din semineul casei sale si a aprins focul si-n noua casa. Mandri de aceasta realizare, membrii familiei Morris , au hotarat sa pastreze focul aprins din generatie in generatie, in onoarea tatalui si a bunicului lor.
       In anul 1920, din intreaga familie Morris, a mai ramas un singur urm ... Detalii... »

Unul castigand pe altul
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2011-03-04

Comentari: (0)

Vizualizat: 246



Rating: 0.0



Unul castigand pe altul

        In 1900, Andrew Murray scria:
"Daca ar exista un singur crestin in lume care ar lucra si s-ar ruga un an de zile sa castige o persoana la Hristos si daca acestia doi ar continua sa converteasca intr-un an cate o alta persoana si daca fiecare dintre aceste persoane calauzite catre Imparatia lui Christos ar conduce cate un suflet la Christos, in 31 de ani fiecare om din lume ar fi castigat pentru Dumnezeu. Progresia matematica a aratat ca la sfarsitul celor 31 de ani ar exista peste 2 miliarde.

CEA MAI MARE BISERICA DIN COREEA
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2011-03-04

Comentari: (0)

Vizualizat: 286



Rating: 0.0



CEA MAI MARE BISERICA DIN COREEA

        Cea mai mare biserica protestanta din Coreea de sud a ajuns sa numere 200000 de credinciosi, desi initial numara doar 100-200 de membri. Care a fost secretul cresterii ei explozive? Conducerea bisericii a propus bisericii o tinta: zilnic fiecare membru sa spuna ceva despre Christos unui om. Biserica a fost de acord.
        Sotia pastorului avea familie mare si o multime de griji casnice, asa ca, intr-o seara, si-a adus aminte ca nu spusese nimanui despre Christos. S-a culcat foarte amarata, insa nu dupa mult timp s-a trezit in mijlocul unor zgomote ciudate. Sculandu-se din pat, caci sotul nu era acasa, a auzit cum cineva forta usa pentru a intra. Usa s-a deschis si un barbat o ameninta cu pistolul: "Banii sau viata?”
       Femeia, in loc sa se sperie, ii spun ... Detalii... »

Devotamentul lui Wesley
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2011-03-04

Comentari: (0)

Vizualizat: 264



Rating: 0.0



Devotamentul lui Wesley

Recent am citit despre viata lui John Wesley al carui motto a fost: "Fa tot binele pe care il poti, cu toate mijloacele cu care poti, in toate modalitatile in care poti, in toate locurile in care poti, ori de cate ori poti, la toti oamenii la care poti, atata timp cat poti!"

"John Wesley a scris in medie trei predici pe zi timp de 54 de ani si a predicat de mai bine de 44.000 de ori. Pentru a face aceasta a calatorit mai mult de 500.000 de km in saua unui cal, deci aproximativ 8.000 de km pe an. Era foarte devotat muncii pastorale. Pana la o varsta inaintata, a raspuns de toate bisercile din Anglia. Pentru a-si face munca, se trezea la ora 4 in fiecare dimineata si muncea din greu pana la 10 noaptea, permitandu-si scurte pauze doar pentru a lua masa. La varsta de 83 de ani, era suparat pentru ca-si dadea seama ca nu poate sa scrie mai mult de 15 ore pe zi din cauza ca-l dur ... Detalii... »

Cioban sau macelar ?
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2011-03-04

Comentari: (0)

Vizualizat: 269



Rating: 0.0




Cioban sau macelar ?


Cu citiva ani de zile in urma, un grup de turisti care au vizitat Palestina, au trait o intimplare amuzanta: Ghidul lor le-a explicat ca in Orient ciobanii merg todeauna inaintea turmelor lor, iar oile ii urmeaza pentru ca le cunosc vocea !. Cind veti cobori din avion, veti observa acest fapt pretutindeni pe unde veti merge.

Incurajati de acel ghid, grupul de excursionisti ardea de nerabdare sa ajunga in Palestina pentru a vedea frumusetea pamintului Bibliei si pentru a invata din obiceiurile locului.

Spre surprinderea lor insa, cind au coborit din avion si au ajuns cu autocarul la marginea unei localitati, au observat o persoana care mina oile din spate si nu mergea inaintea lor asa cum li se spusese in avion. Surprins de aceasta situatie, ghidul a ramas fara cuvinte. A cerut sa se opreasca imediat autocarul, pentru a discuta cu aceasta persoan ... Detalii... »

Ioshua Bell in statia de metro.
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2011-03-04

Comentari: (0)

Vizualizat: 310



Rating: 0.0



Ioshua Bell in statia de metro.

        Washington - Statia de Metro, într-o dimineaţă friguroasă din ianuarie 2007. El a cântat şase bucăţi de Bach, timp de aproximativ 45 de minute. În acest timp, circa 2 mii de oameni au trecut prin staţie, cei mai mulţi dintre ei în drum spre locul de muncă. După 3 minute de când începuse să cânte, un om devârstă mijlocie a realizat că violonistul era muzician.El şi-a încetinit ritmul şi s-a oprit pentru câteva secunde, apoi a pornit grăbit pentru a-şi îndeplini programul. 4 minute mai târziu violonistul a primit primul său Dolar: o femeie a aruncat banii în şapcă şi, fără oprire, a continuat să meargă. Peste 6 minute, un tânăr s-a lipit de perete să-l asculte, apoi şi-a privit ceasul şi a repornit grăbit. Peste 10 min, un băieţel de 3 ani s-a oprit, dar mama lui l-a tr ... Detalii... »

SI CASTIGATORUL ESTE...
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2011-03-04

Comentari: (0)

Vizualizat: 397



Rating: 0.0




SI CASTIGATORUL ESTE...


       Cu mult timp in urma, spune o legenda, un rege s-a hotarat, intr-o buna zi, sa puna deoparte un timp special din an pentru a-si cinsti si onora cei mai talentati si priceputi dintre supusii sai. Cand ziua mult-asteptata sosi, o mare multime de oameni umplea curtea palatului regal.
       Patru finalisti au fost adusi in fata si dintre acestia, regele trebuia sa aleaga castigatorul.
       Prima persoana prezentata a fost cea a unui filantropist bogat.  Se spunea ca acest om merita sa fie onorat nu numai pentru ajutoarele umanitare pe care le facea an de an, dar si pentru ca daduse saracilor o mare parte din averea sa.
       A doua persoana era un medic foarte renumit. Regelui i-a fost sugerat faptul ca medicul ar fi meritat aceasta onoare deoa ... Detalii... »

CREDINTA TATEI
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2010-12-19

Comentari: (0)

Vizualizat: 305



Rating: 0.0



Credinta tatei

S-au dus atatea generatii
Si-au adormit atatia servi,
Iar Printul tau din cer nu vine
Sa-ti ia povara de pe nervi.

Ai spus-o`n drum si la rascruce,
Chiar pe la garduri L-ai vestit.
Ascultatorii sunt tarana
Si Asteptatul n-a venit.

Te-ntreb azi, tata, cum se face
De porti in piept atata dor,
Prin simplul fapt citind in Carte
Ca Printul va veni pe nor?

Cine-a sadit speranta-n tine
Si focul sacru de a-L vedea?
Tu cauti un raspuns chemarii
Cum cauta un mag o stea.

Te prinde-afara miezul noptii,
Cu ochi spre cer te scoli in zori
Si, ca de fiecare ... Detalii... »


GENERALUL
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2010-12-19

Comentari: (0)

Vizualizat: 311



Rating: 0.0



În timpul unei campanii militare, un pluton muncea la repararea unei căi ferate distruse de bombardament. Câţiva soldaţi, deşi se străduiau, nu puteau clinti un stâlp greu, căzut peste şine. Alături, caporalul striga la ei, ocărându-i pentru neputinţa lor. Trecând pe acolo, un om 1-a întrebat:
- De ce nu-i ajuţi şi dumneata?
... Detalii... »

BRUTARUL
Adaugat de: Marius(Admin)

Data: 2010-12-19

Comentari: (0)

Vizualizat: 323



Rating: 0.0



Demult, trăia într-un sat un brutar renumit pentru pâinea sa. Dar, într-o zi, lui i se păru că sunt cam uşoare bucăţile de unt pe care tocmai le cumpărase de la un ţăran şi le aşeză pe cântar. Când colo, ce să vezi?! În loc de 1 kg, cât trebuia să aibă o bucată, fiecare cântărea doar 800 de grame.

... Detalii... »


« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 »

Ceas

Statistica online

Cautare

Topuri

Grup Vocal Armony Top66 Statistici
Filme, muzica, divertisment - Director
SEO Romania
TOP-RO - Top siteuri din Romania

Calendar

«  Mai 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului