Rasarit-Apus

Statistica




Total online: 1
Musafiri: 0
Utilizatori: 1

Forma intrarii

Blog

Principala » 2011 » Martie » 4 » SI CASTIGATORUL ESTE...
6:58 PM
SI CASTIGATORUL ESTE...

SI CASTIGATORUL ESTE...


       Cu mult timp in urma, spune o legenda, un rege s-a hotarat, intr-o buna zi, sa puna deoparte un timp special din an pentru a-si cinsti si onora cei mai talentati si priceputi dintre supusii sai. Cand ziua mult-asteptata sosi, o mare multime de oameni umplea curtea palatului regal.
       Patru finalisti au fost adusi in fata si dintre acestia, regele trebuia sa aleaga castigatorul.
       Prima persoana prezentata a fost cea a unui filantropist bogat.  Se spunea ca acest om merita sa fie onorat nu numai pentru ajutoarele umanitare pe care le facea an de an, dar si pentru ca daduse saracilor o mare parte din averea sa.
       A doua persoana era un medic foarte renumit. Regelui i-a fost sugerat faptul ca medicul ar fi meritat aceasta onoare deoarece zi si noapte isi dedica serviciile celor bolnavi.
       A treia persoana era un judecator distins. Si de aceasta data, regelui i se spuse ca judecatorul merita aceasta onoare deoarece era recunoscut pentru intelepciunea sa, pentru dreptatea si pentru deciziile corecte pe care le lua.  Cu siguranta, nu exista un alt judecator mai cinstit, si mai corect in timpul acela ca acest om...
       A patra persoana era o batrana. Toti cei prezenti au fost extrem de surprinsi s-o gaseasca printre finalisti, deoarece manierele ei erau foarte simple, ca si rochia ei, de altfel. Era greu de imaginat ca, cineva ca ea, putea sa fie printre cele mai onorate persoane din imparatie. Ce sanse ar fi putut sa aiba, in comparatie cu ceilalti trei, care aveau atat de multe reusite in viata lor?
       Cu toate acestea, puteai simti ceva deosebit legat de aceasta femeie.. privirea plina de dragoste, incredere si blandete. Prezenta ei nu numai ca a starnit curiozitatea regelui, dar l-a si pus pe ganduri... Cine era aceasta femeie? Raspunsul nu a ezitat sa apara din partea unuia dintre slujitorii sai care-i spuse: „Vezi tu, marite rege, pe acel filantropist, doctor si pe judecator? Aceasta femeie le-a fost dascal!”
       Femeia aceasta n-avea nici bunuri materiale, nici bogatie, nici tilu care sa-i aduca vreun merit sau renume, ci pur si simplu isi oferise viata ei pentru a indruma mintea si inimile altora in a ajunge Oameni de valoare!
       Nu exista nimic pe lumea aceasta mai puternic sau mai crestinesc decat o dragoste care se jertfeste pentru ceilalti!
Vizualizari: 397 | Adaugat de: Marius(Admin) | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:

Ceas

Statistica online

Cautare

Topuri

Grup Vocal Armony Top66 Statistici
Filme, muzica, divertisment - Director
SEO Romania
TOP-RO - Top siteuri din Romania

Calendar

«  Martie 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Arhiva materialelor

Prietenii site-ului